Elektrostatik Filtrenin Baca Yangınlarından Korunmada ki Önemi

Mutfaklarda kızgın yağ kaynaklı birçok yangın çıkabiliyor. Yağ 280 °C ile 300 °C civarında kendiliğinden alev alır. Sıcak yağ buharı yükselir havayla karışır ve kendiliğinden yanmaya başlar. Yağın sadece doğrudan havayla temas eden kısmı yanabilir. Elektrostatik filtre yağ, is buhar ve toz filtrasyonu yaptığından dolayı yağ parçacıklarının bacalara ve havalandırma kanallarına yapışmaz bu sayede yangın riskini azaltmış olur. Mutfaklarda buna benzer olayların yaşanmaması için elektrostatik filtre kullanılması gerekmektedir. Yağ yangınlarında en çok yapılan yanlışlardan bir tanesi de yangını su ile söndürmektir. Kızgın yağ su ile temas ettiğinde su tanecikleri yağ parçacıklarına yapışıp anında buharlaşır ve etrafa saçılır bu sayede yangın daha fazla parlar.
Yangını söndürmenin en doğru yöntemi yangının oksijenle bağlantısını kesmektir. Bunu yapmak için de çoğunlukla nemli bir kumaş parçası kullanılır.

Elektrostatik Filtre Kurulum Aşamaları

1) KEŞİF
Alanında uzman mühendisler ve teknik ekibimizle birlikte sistemin uygulanacağı yeri, sistemin daha verimli çalışması ve kurulum sırasında davlumbazdan gelen havayı filtre sistemine aktaracak olan kanallardan istenilen verimi alabilecek şekilde konumlandırılıp konumlandırılamayacağı kontrol edilir.

2)UYGUN ELEKTROSTATİK FİLTRE SİSTEMİNİN SEÇİMİ
Sistemin uygulanacağı mutfaktaki pişirici elemanların neler olduğu öğrenilir. Pişirici elemanların alanı ile kullanılacak yakıt türü (doğalgaz, elektrik, kömür) öğrenilir. Bu elemanlara MTMD’nin oluşturduğu DW/172’de belirlenmiş olan debi katsayılarına göre hesaplanıp egzoz debisi bulunur. Bulduğumuz egzoz debisine göre de uygun filtre sistemi seçilir.

3)KURULUM
Kurulum aşamasında teknik ekibimiz sistemin kurulumunu keşif sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda yapar. Kurulum yapıldıktan sonra filtre denenir ve herhangi bir sorun olup olmadığına bakılır. Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda %98.7’lik verimlilik elde edilmiştir.